Bij HÛT geven we om jullie veiligheid én om onze planeet!

Veiligheid

Voor ons is er niets zo belangrijk om de kinderen te laten spelen in een veilige omgeving en daarom hebben onze huisjes een grondige stabiliteitsstudie ondergaan. We gaan er dan ook prat op dat deze voldoen aan alle Europese (Eurocode) en Belgische (NBN) bouwnormen.

Enkele voorbeelden:

Het gebruik van kwaliteitshout van sterkteklasse C18 voor alle dragende elementen.

We verankeren onze huisjes ook stevig in de grond om zo de zwaarste stormen te kunnen doorstaan. Onze huisjes zijn voorzien van additionele structurele verbindingen waarmee we vermijden dat de speelhuisjes hun vormvastheid zouden verliezen.

Duurzaamheid

Hout is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof. Wist je dat bomen niet alleen CO2 uit de atmosfeer halen maar dat er in hout ook erg veel CO2 opgeslagen zit? Zo zit in één kubieke meter hout ongeveer 0,9 ton CO2 opgeslagen.

We trachten onze keten ook zo kort mogelijk te houden. Zo heeft ons hout een Scandinavische oorsprong en bewerken we het hout op locaties binnen onze landsgrenzen. Zodoende trachten we onze keten zo CO2 neutraal mogelijk te houden!

Met ons "Giving Back" programma willen we ook vermijden dat we afval creëren. Daarom willen we dan ook samen met jullie nadenken over een nieuwe bestemming van jullie huisjes. Zo vermijden we dat ze op de steeds maar groeiende afvalberg terecht komen!